Je hebt er altijd van gedroomd: je eigen kinderboek schrijven. Misschien ben je ooit een verhaal begonnen, maar ben je halverwege vastgelopen. Of je barst van de inspiratie, maar weet niet waar te beginnen. Tijd voor een cursus!

Dompel je onder in de wereld van kinderboeken. Aan de hand van praktische oefeningen, theorie en voorbeelden uit de jeugdliteratuur leer je schrijven voor kinderen. Na afronding van deze cursus heb je inzicht in je eigen schrijfstijl, ben je bekend met de basistechnieken én het belangrijkste: je bent aan de slag met je eigen verhaal.

Wat gaan we doen?

  • In acht lessen krijg je de basistechnieken toegereikt voor het schrijven van een kinderverhaal.
  • Je krijgt praktische oefeningen die zich richten op aspecten zoals perspectief, dialoog, beeldspraak & plotstructuur.
  • We maken kennis met de verschillende genres binnen de jeugdliteratuur, o.a. sprookjes, dierenverhalen, avonturen verhalen en realistische verhalen.
  • Stapsgewijs werk je aan een eigen (kort) verhaal voor kinderen.
  • We lezen elkaars werk en voorzien dit van feedback.
  • Ook lezen we gezamenlijk fragmenten uit bestaande kinderboeken, want van lezen kun je veel leren.

Je hoeft geen ervaring te hebben met het schrijven voor kinderen, het belangrijkste is dat je nieuwsgierig bent, zin hebt om creatief aan de slag te zijn met taal én openstaat om het werk van je medecursisten van feedback te voorzien.

Over de docent
Floor Tinga (1978) schrijft verhalen en gedichten voor jeugd. Haar boek voor beginnend lezers Een nest voor Roef, ontving een prijs van de Vlaamse kinder- en jeugdjury. Ook schrijft ze jeugdpoëzie voor het tijdschrift DICHTER en is ze redacteur van het jeugdtijdschrift BoekieBoekie. www.floortinga.com