Cursus Kortverhaal van 10 weken

Soms, als er genoeg vraag naar is, gaan we van start met een Cursus Kortverhaal voor gevorderden. Mensen die al eerder een cursus bij ons volgden of elders een soortgelijke cursus deden, kunnen zich voor deze cursus inschrijven.

In deze cursus gaan we dieper in op alle aspecten van het schrijven. De nadruk ligt op het schrijven van korte verhalen. Het korte verhaal heeft een heel specifieke structuur. Geen woord staat er voor niks en alles helpt mee om de slagkracht van de woorden zo groot mogelijk te maken. Elk woord staat in dienst van het verhaal.

Hoe kies je je onderwerp en hoe werk je dat uit in een kort verhaal. De opdrachten bestaan uit gerichte schrijfoefeningen tijdens de les. Zo’n oefening kan een fragment opleveren dat een begin is van een kort verhaal. Je leert over het perspectief van waaruit je schrijft en de stem van je personage. Wanneer gebruik je een beschrijving van een landschap of een personage en hoe geef je de gedachtenwereld of gemoedstoestand van een personage weer in beelden. In deze cursus onderzoek en leer je dat allemaal. Je ontdekt je eigen stijl en wat de onderlaag van een verhaal is. Ook leer je een spanningsboog te maken die je daarna weer kunt inzetten voor het schrijven van een groter werk.

Na de cursus heb je echt iets tastbaars. Eén of meerdere korte verhalen.

Wij organiseren ook schrijfcursussen in Amsterdam.

giraffe-1959110_960_720