Uiterst boeiende cursus! Leerzaam en bovendien heel gezellig. Docent Anne Büdgen verstaat de kunst om elke cursist persoonlijke aandacht te geven. Ze verliest niemand uit het oog, blijft altijd positief en brengt bijna spelenderwijs elke deelnemer een forse stap verder op schrijfgebied.
Jan Vink

Ontdekken en ontwikkelen hoe je je literair kunt uitdrukken, dat is wat je bij Gijsje en Anne kan leren. De sfeer is veilig, kritisch, geestig en persoonlijk. Doen dus!
Marianne van Hoeve 

Twee fantastische leraressen hebben me laten zien dat schrijven een discipline is, waarbij de feedback van anderen niet mag ontbreken. Ik vond het een bijzonder proces waarbij ik meer heb geleerd dan alleen schrijven.
Monieke Teunissen

Ik durfde het niet, creatief schrijven. Tot ik bij Gijsje en haar gastdocenten kwam. ‘Gewoon doen’, dat was stap 1. En de oefeningen van Gijsje en Willemijn hielpen daarbij, maar leidden ook direct naar stap 2: het ontdekken van een eigen vorm voor het verhaal dat je vertellen wilt. Voor anderen was het juist weer minder zoeken naar de vorm, en vooral naar het verhaal.
De docenten zijn bekwaam in de vele aspecten van het schrijven, dus ik raad de cursus iedereen aan – van beginners tot gevorderd, jong tot oud, realistisch tot absurd. 
Behalve Gijsje en Willemijn verdienen ook mijn groepsgenoten lof. Fijn om te merken hoe je prille werk dankzij eerlijke en motiverende feedback van een kleine, diverse groep schrijfgragen enorm kan groeien! Stap 1 voor iedereen die schrijven wil? ‘Gewoon doen’, die cursus van Gijsje & Co.
Simone van Saarloos

De leukste cursus die ik gedaan heb. Dit had ik veel eerder moeten doen. Ontzettend veel geleerd, maar misschien wel het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat ik schrijven echt heel leuk vind. Op het technisch vlak vooral hoeveel manieren er zijn om subtiel te zijn: motiefjes verwerken die mensen niet meteen zien maar die wel werken, het geven van een stem aan een karakter, show don’t tell. De cursus was prima opgebouwd. Ook het poëtische uitstapje in het midden was leuk en leerzaam. Dankzij de cursus creatief schrijven van Gijsje Kooter weet ik nu dat er veel meer in me zit dan ik ooit had gedacht.
Michael W.S. Veersma

Als jij op zoek bent naar een omgeving waarin je theoretisch en praktisch ondersteund wordt in het polijsten van je schrijfvaardigheden dan raad ik de schrijfcursus zeker aan. De verschillende docenten maar ook zeker alle medecursisten maken je meer bewust van je eigen werkproces waardoor je, zowel bij het schrijven als bij het lezen, anders naar geschreven werk zal kijken.
Jurre Ongering

Een geweldige mogelijkheid om op een gezellige en serieuze manier te leren schrijven. Samen met de docenten en de groep is er een fantastische sfeer ontstaan waarin iedereen zijn verhaal kon ontwikkelen, schrijven en vertellen. De resultaten zijn werkelijk fascinerend.
Wilco Kruijer

Ik heb zojuist mijn squashgenootje een mailtje gestuurd om haar te bedanken voor het feit dat ze mij op het idee had gebracht om me in te schrijven voor deze schrijfcursus. Mede dankzij haar en de ‘in alle opzichten pen-rakende cursus’ ben ik nu vrij in staat alle woorden gevoelsmatig op de juiste manier op papier te zetten. Ik kijk uit naar de vervolgcursus!
Ellen Beima

Ik kan de cursus van harte aanbevelen voor mensen die hun schrijfkwaliteiten willen verbeteren, en handvaten zoeken om hier vorm aan te geven. In een fijne, rustige sfeer leer je samen met andere cursisten manieren om een kort verhaal te schrijven, een personage te creëren en hoe je een dialoog schrijft.
Hans van Duijn

De schrijfcursus bood me alles wat ik zocht; goede docenten die je uitdaagden, maanden een structuur waardoor we veel konden schrijven, leuke oefeningen in de les waardoor we direct nieuwe ideeën en inzichten kregen en bovenal een liefde voor de magie van het geschreven woord.
Gerald Naber

In de eerste les dansten er nog onsamenhangende beelden en personages door mijn hoofd. Vele weken later las ik een afgerond verhaal voor in de les. Tijdens de cursus heb ik enorm veel geleerd over schrijven, zowel op zinsniveau als op verhaalniveau. Fascinerend om te ontdekken wat er in je geest leeft en om dat vorm te geven. Ook heel interessant om het hele schrijfproces van je groepsgenoten mee te maken. Het was een intense periode en ik vind het jammer dat de cursus voorbij is.
Shoshanna de Goede

Ik denk met een heel positief gevoel aan deze cursus terug, ik heb me geen moment verveeld. Het is een oprechte aanrader voor een ieder die van schrijven houdt, of je nu weinig of veel ervaring hebt. De lessen waren een goede combinatie van schrijven, (voor)lezen, luisteren en denken. Gijsje en Willemijn wisten een intieme, vertrouwde sfeer te creëren, die heel prettig werkte. Ze dachten met je mee; gaven goede feedback en ondersteuning. Al met al werkte de cursus motiverend, inspirerend en ontspannend. Ik heb veel goede zin gekregen om door te schrijven. Dankjewel Gijsje en Willemijn! Jullie hebben in mijn ogen een hele mooie cursus neergezet. Ik ga het missen en denk zeker nog een keer een schrijfweekend te gaan volgen, op z’n minst.
Nina

Wat een fijne lessen! Het perspectief, een verhaallijn, de kunst van het weglaten; ik heb zoveel geleerd! De lessen waren intensief, soms ontroerend en vaak grappig.
Annelies Goorts