De kamer in je hoofdAnne Büdgen

In deze cursus proeven we van verschillende genres en schrijftechnieken. We doen dit door elke les één vorm of stijl te onderzoeken. De ene avond zijn we dadaïsten om de volgende les een klassiek sonnet te schrijven. En van een cartooneske korte tekst verliezen we ons in een stream of consciousness. Elk genre, en elke stroming daarbinnen, opent een kamer in ons hoofd waar we misschien nog nooit zijn geweest. We scherpen de pen en laten ons leiden door de regels van het universum dat we betreden. Er zijn mogelijkheden en beperkingen in dat universum, en die zijn zo heerlijk omdat ze je tekst meteen al vorm beginnen te geven, terwijl je bezig bent.

In elke les lezen we fragmenten van inspirerende schrijvers en doen we gerichte schrijfoefeningen. Zo’n oefening kan een fragment opleveren dat uiteindelijk het begin is van een groter geheel (een gedicht, een ultrakort verhaal, een langer kort verhaal). 

Ook krijg je opdrachten, waarvan het resultaat de volgende les besproken wordt. Je schrijft vanuit diverse perspectieven en over verschillende onderwerpen. Tijdens de besprekingen van het werk zal je stijl of onderwerp zich uit het geschreven materiaal destilleren. Je oefent je in het geven en ontvangen van gefundeerde kritiek op het binnen de cursus geschreven werk van jezelf en je medecursisten.

De schrijfcursus is een goede cursus voor beginners en gevorderden en biedt voor ieder een flink palet aan schrijftechnieken. Je bent ongeveer 2 uur per week kwijt aan huiswerk. Er zijn geen instapvereisten. Iedereen werkt op eigen niveau. De doelstelling van Schrijfcursus Utrecht is om je kennis te laten maken met creatief schrijven en de literatuur.

Cursus Creatief schrijven (6 lessen)
Combicursus Buitelende beelden | De kamer in je hoofd
Data: 28 mei, 4, 11, 18, 25 juni en 2 juli 2024.
Docent: Anne Büdgen
Tijd: Dinsdagavond van 19.30 – 22.00 uur
Plaats: Savannah Bay, Telingstraat 13 in Utrecht 

Enthousiast geworden? Schrijf je hier in voor deze cursus.